Waterlab

Word jij onze nieuwe onderzoeker?LET OP: Het WaterLab Event is verplaatst van 11 augustus naar 26 augustus 2017!


WaterLab update 27 juli!

Het is weer tijd voor nieuws over het WaterLab. Ondertussen is een deel van onze wateronderzoekers al twee weken op reis om door heel Europa (en daarbuiten) monsters te nemen. De eerste paar wateronderzoekers zijn zelfs alweer terug van vakantie. Het is nu wachten tot iedereen de data heeft doorgegeven en hopen dat we goede resultaten krijgen. Spannend!

Om te zorgen dat straks iedereen kan zien wat er op welke plek gemeten is, hebben we daarvoor een speciale kaart gemaakt. Onderzoekers die hun metingen hebben gedaan, kunnen hun data hier invullen. Na het invullen kun je die informatie dan meteen op de kaart terugvinden. Op die manier maken we met zijn allen één groot overzicht van alle data en kan iedereen zijn eigen data met die van anderen vergelijken. Is het kraanwater in Frankrijk overal hetzelfde of zijn er grote verschillen? En wie heeft tijdens de vakantie in het schoonste water gezwommen? Check de wereldkaart.

Ook kun je op vrijdagochtend nog steeds van 10 tot 12 uur langskomen om je kraan- en zwemwatermonsters te analyseren. Hierdoor verzamelen we nog meer informatie die we kunnen gebruiken voor het onderzoek. Al het materiaal staat voor je klaar en als je er niet helemaal uitkomt, staat er een TU-student voor je klaar om te helpen! Bekijk de datums van de inloopworkshops van het WaterLab.

Het is heel belangrijk dat alle wateronderzoekers hun data doorgeven via de al eerder genoemde link, want zonder die data is er geen onderzoek! Ook het inleveren van het KWR monster is essentieel, omdat Gertjan Medema zonder die monsters geen analyses kan doen. Vergeet dus niet om je data te delen en het KWR monster langs te brengen! Als je je KWR monster inlevert bij de balie, krijg je een toegangskaartje voor jezelf en één andere persoon voor het afsluitende event op 26 augustus!

Het WaterLab heeft om alle deelnemers te bedanken op 26 augustus van 11.00 - 14.00 uur een afsluitend event voor het project georganiseerd. Let op: ook na die datum kun je nog je monsters inleveren en de data doorgeven. Graag zelfs! Op 26 augustus hebben we een aantal waterexperimenten waar je aan mee kunt doen. Ook zal onderzoeker Gertjan vertellen over het onderzoek en de voorlopige resultaten. Zorg dus dat je er bij bent!

Belangrijke mededeling: Op vrijdag zijn de inloopworkshops om je water te analyseren. Check hier het volledige overzicht.

Volg ons ook op Facebook en blijf goed op de hoogte van de laatste resultaten, bijeenkomsten en andere onderzoekers. 

© 2017 TU Delft

Metamenu