Heritage Edition

Nieuwsgierig?!

Delft en wetenschap zijn sterk met elkaar verbonden: 175 jaar geleden werd de Koninklijke Akademie opgericht maar ook voor die tijd speelde techniek al een belangrijke rol, bijvoorbeeld de ontdekking van de bacterie door Antoni van Leeuwenhoek. Laat u rondleiden door een student van de TU Delft en ontdek de rijke geschiedenis van de TU Delft en de stad. Het thema van het lustrum ter ere van het 175 jarig bestaan is “Technology for life”. Hiermee wil de TU Delft de relatie tussen techniek en het leven belichten: technologie wordt geïnspireerd door de natuur!

Algemene Informatie

De rondleiding start bij het TIP (Toersten Informatie Punt) op de Kerkstraat 3 in het centrum van Delft. U dient hier uw reservering te maken, betalen kan aan de kassa in het TIP (de tour vindt plaats vanaf 5 deelnemers). De rondleiding vertrekt om 11:00, dus zorgt dat u iets van de voren aanwezig bent. De kosten zijn 11,- euro per persoon.

Speciaal voor de Heritage Tour, de Prinsenkamer in de Oude Delft 95

De Prinsenkamer in de Oude Delft is de eerste bestuurskamer van de Technische Hogeschool, voorganger van de TU Delft. Hij is normaal niet geopend voor publiek. In het kader van het 175 jarig bestaan van de TU Delft is de Prinsenkamer toegankelijk gemaakt voor de deelnemers van de Heritage Tour. De kamer is in oude historische stijl hersteld met de originele schilderijen die speciaal uit het depot van de TU Delft naar de Oude Delft zijn verplaatst.

 

© 2017 TU Delft

Metamenu