Gratis Microscopie Workshop

07 mei 2017 door Science Centre Delft

Het Genootschap voor Microscopie gaat samen met jullie microscopische preparaten maken...

Het gaat om de Wollemia nobilis, een plant die 200 miljoen jaar geleden overal voorkwam. Maar met de dinosaurussen verdween ook deze plant. Tot voor kort kenden we deze oerboom alleen nog van fossiele afdrukken. In 1994 zijn in een diepe Australische kloof alsnog enkele levende exemplaren gevonden.

Bijzondere plantencellen

Takjes van deze oerbomen staan 7 mei klaar in het Science Centre. Samen met het Nederlands Genootschap voor Microscopie gaan bezoekers deze takjes in ultra-dunne plakjes snijden. Met speciale vloeistoffen maken workshop-deelnemers de contrasten in deze plakjes beter zichtbaar. Het resultaat is een microscopisch preparaat van plantencellen. Onder de microscoop kun je dan heel goed zien hoe verschillende cellen samenwerken om deze zeldzame boom te laten groeien.

Uniek souvenir

Natuurlijk krijgt elke deelnemer aan deze workshop z’n zelfgemaakte micro-preparaat mee naar huis. Een mooi souvenir aan een boom uit de tijd van de dinosaurussen.

Wanneer en voor wie?

Kom kijken en doe mee in de werkplaats van 14.00 tot 16.30 uur. Geschikt vanaf 8 jaar en ouder (of onder begeleiding van ouders). Deze workshop is gratis en bevindt zich in de werkplaats. Je betaalt wel de entreeprijs van het Science Centre Delft. En let op, er zijn beperkte plaatsen.

© 2017 TU Delft

Metamenu