Science Camps 2017

!Let op! In verband met de klantenwens is besloten om dit jaar het Skimboard aan het programma toe te voegen.

Het Science Centre Delft organiseert deze zomer voor het 5e jaar de Science Camps. Jij kunt in de zomervakantie onderdeel zijn van echte wetenschap en onderzoek aan de Technische Universiteit Delft. Onder professionele begeleiding ga jij een hele week je eigen board ontwerpen, bouwen en testen. Je leert verschillende technieken om ook thuis zelfstandig aan de slag te kunnen als ontwerper en ingenieur. Je gaat achter de schermen kijken bij de TU Delft en krijgt laboratoria te zien waar onderzoekers hard aan het werk zijn om de nieuwste technologieën uit te vinden.

Het proces staat tijdens de Science Camps centraal! De professionele begeleiding kan jouw helpen bij het maken van je eigen board. Het eindresultaat wordt bepaald door je eigen vaardigheid en opvolging van de instructies. Het Science Camp is zonder overnachting en kinderen moeten elke dag gebracht en gehaald worden.

Science is awesome!

Duffe mannen met een labjas en grijze baard die proefjes uitvoeren. Dat is het beeld dat sommige mensen van wetenschap hebben. Maar het tegendeel is waar! Iedere dag zijn er jonge, enthousiaste studenten en docenten op de TU Delft bezig die nieuwe dingen bedenken, ontwerpen en bouwen. Denk bijvoorbeeld aan de Nuna, een wagen die op zonne-energie rijdt, of een race-auto die op elektriciteit rijdt en de snelste fiets van de wereld. Allemaal super vernieuwende projecten die door studenten uitgevoerd worden. Science ain’t boring, it’s awesome! Deze week ga jij dat beleven op de TU Delft.

Wanneer en voor wie?

Het Science Camp vindt plaats in de zomervakantie. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag wordt je meegenomen in de wereld van een echte wetenschapper. Donderdag is jouw vrije dag en laten we de boards drogen zodat ze de volgende dag uitgebreid getest kunnen worden met een professionele workshop in Ter Heijde, georganiseerd door onze partners bij Dreams Events.

Dit jaar zijn er drie mogelijkheden om mee te doen met de Science Camps 2017:

  • Week 1 - 10 t/m 14 juli | Longboard
  • Week 2 - 17 t/m 21 juli | Skimboard
  • Week 3 - 14 t/m 18 augustus | Longboard

Voor meer informatie 

Ontwerp je eigen Longboard

In de laatste jaren zie je er steeds meer van rond rollen...longboards!

Een longboard is een lang skateboard dat gemaakt is om te cruisen over het asfalt en om van heuvels af te boarden met misschien zelfs de nodige slides.

 

 

 Ontwerp je eigen Skimboard

Skimboarden is een watersport waarbij je met een eigen ontworpen skimboard over een dun laagje water 'skimt'.

Lekker voor de zomer om buiten aan het strand te spelen.

 

Partners© 2017 TU Delft

Metamenu