University Edition

Nieuwsgierig?!

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er zich allemaal op een technische universiteit afspeelt? Kom en ontdek nu de labs en onderzoeksfaciliteiten van de TU Delft! Het Science Centre Delft biedt de Backstage Tour - University Edition aan over de TU campus. Samen met een student bezoekt u verschillende locaties op de campus. Reserveren is verplicht, dit kan o.a. hier gedaan worden (de tour vindt plaats vanaf 5 deelnemers). Van enorme waterbakken tot drukke werkplaatsen, er valt van alles te zien. In 1,5 à 2uur wordt u meegenomen in de wereld van techniek en wetenschap. Dé kans voor jong en oud om een blik te werpen op de mogelijkheden van morgen. Naast het vaste programma bieden wij ook maatwerk voor partijen.  

Selectie van locaties

Tijdens de tour zullen er 5 à 6 bijzondere locaties op de campus worden bezocht. Omdat de TU Delft in eerste instantie een onderwijs- en onderzoeksinstituut is, gaat onderzoek altijd voor en kunnen wij niet garanderen dat alle locaties toegankelijk zijn. De invulling van de tour verschilt daarom per keer. Hieronder vindt u een korte beschrijving van enkele van de locaties die tijdens de tour worden aangedaan. 

Dode Kamer

 

In deze an-echoische ruimte wordt een ruimte gesimuleerd zonder wanden. Door de geluidsgolven volledige de dempen kan hier onderzoek gedaan worden naar de richting van geluid.

 

Dreamhal

 

In deze hal werken studenten een jaar lang aan het voertuig van hun dromen. Bekende voorbeelden uit deze hal zijn het Nuon Solar Team (NUNA) en het HPT (Human Power Team), de snelste fiets ter wereld.

Sleeptank

 

In dit 142 meter lange bassin wordt onderzoek gedaan naar de invloed van golven op de stabiliteit van boten. 

Waterlab

 

Een groot deel van Nederland bevindt zich onder de zeespiegel. Om toch droge voeten te blijven houden, wordt hier onder andere onderzoek gedaan naar de stevigheid van dijken. 

 

 

© 2017 TU Delft

Metamenu