WaterLab Delft van start

 

Basisscholen Delft leveren bijdrage aan klimaatonderzoek

Leerlingen van vier Delftse basisscholen gaan samen met de TU Delft, het Science Centre Delft en advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos aan de slag met hun eigen klimaatonderzoek. De Max Havelaarschool, Bernadette Mariaschool , de Bonte Pael en de Eglantier worden uitgerust met weerstations en lesmateriaal, en worden ondersteund bij het opzetten van lesprogramma’s en eigen onderzoek. Op woensdagochtend 29 oktober 2014 was de kick off van dit project, Het WaterLab, in het Science Centre Delft.

Weergegevens verzamelen
Het project start met het verzamelen van algemene weergegevens, met specifieke aandacht voor neerslag en de gevolgen daarvan in de stad, zoals plassen op het schoolplein of straat, en afwatering in het algemeen. De leerlingen van groep 7 en 8 doen daarna met hun klas diverse andere metingen en onderzoek naar neerslag, en leveren daarmee waardevolle meetresultaten aan wetenschappers die zich bezig houden met klimaatonderzoek. Scholen en leerlingen krijgen hierdoor een volwaardige plek binnen dit onderzoeksprogramma. Rector Magnificus van de TU Delft, Karel Luyben, heeft de leerlingen woensdagochtend welkom geheten en installeerde de leerlingen als onderzoekers van de TU Delft.

Water in de stad
Het WaterLab is een uniek onderzoeksprogramma waarbij de TU Delft, het Science Centre Delft en Witteveen + Bos scholen betrekken bij origineel en authentiek klimaatonderzoek. Het WaterLab Delft is gestart om een beter beeld te krijgen van water in de stad, een project dat actief wordt ondersteund door het Valorisatie Programma Delta Technologie, de EU en Rijkswaterstaat.

Klik op de foto voor vergroting.

© 2017 TU Delft

Metamenu