KIVI Student Prototype Award

Deze award is een initiatief van KIVI Royal Dutch Society of Engineers, Science Centre Delft, TU Delft en YES!Delft. Het is bijzondere kans voor TU Delft studenten om € 2500,-  te verdienen en daarmee hun idee/ontwerp tot werkend prototype te ontwikkelen.

Het Science Centre begeleidt de winnaars door onder andere een werkplaats beschikbaar te stellen ten behoeve van de ontwikkeling van de prototypes. Yes!Delft coacht de winnaars bij het schrijven van een business plan.

KIVI en haar mede-initiatiefnemers, Science Centre Delft en YES!Delft, willen met deze prijs ondernemerstalent onder studenten op de TU Delft stimuleren. Er zijn veel studenten met mooie ideeën die veelal niet de kans krijgen, onvoldoende financiële middelen hebben of gewoonweg een steuntje in de rug nodig hebben om deze ideeën door te ontwikkelen tot een product voor de markt. Met deze prijs hopen zij de winnaars de kans te bieden hun idee tot werkelijkheid te maken.

Wie mogen er meedoen aan deze competitie?

Alle voltijd studenten van de TU Delft. Een student kan slechts deelnemen met één ontwerp, product of model. Je kunt individueel meedoen, maar ook als lid van een team.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als eerste vindt er een voorronde plaats. Hier worden alle inzendingen bekeken. Uit deze inzendingen kies de jury vijf finalisten. Vervolgens zullen de finalisten voor de jury een presentatie geven van drie minuten over hun ontwerp/product/model, gevolgd door een vraag en antwoord sessie van drie minuten. In de laatste ronde kiest de jury het winnende ontwerp/product/model. De jury bestaat uit mensen van KIVI, Science Centre Delft en Yes!Delft.

Waar let de jury op?

  • Innovatie
  • Technisch design
  • Functionaliteit
  • Hoe groot is de markt voor dit product
  • Drive en ambitie van de student of het team


Uitreiking

De eerste uitreiking van de KIVI Student Protype award vond plaats tijdens de TU Delft Research Exhibition DIG-it! op 11 November 2014. De award werd uitgereikt door president van KIVI, Martin van Pernis en de Rector Magnicifus TU Delft, Karel Luyben.

De winnaar was het team van CloudCuddle: Lotte Leufkens, Sebastiaan Joosten en Francesca Lucas (faculteit 3mE/IO). De Runner up was Buoyancy operated injecting system (B.O.I.S) van Yask Kulshreshtha (faculteit CITG).

 © 2017 TU Delft

Metamenu