maandag

2628 RX  Delft

Kaart & route

E-mail: sciencecentre@remove-this.tudelft.nl

Wat is het Science Centre Delft?

Voor de buitenwereld is het soms een raadsel wat er bij een technische universiteit gebeurt. Wat zijn die ingewikkelde onderzoeksprojecten? Voor de leek lijken ze ondoorzichtig. Het Science Centre Delft geeft het publiek een kijkje in de keuken van de TU Delft en maakt inzichtelijk waar onderzoekers en studenten op de TU Delft zich dagelijks mee bezig houden. Wat ga je doen als je hier komt studeren? Welk onderzoek wordt er gedaan en wat merk je daarvan in de maatschappij?

In het Science Centre Delft staat een afspiegeling van recente onderzoeks- en studentenprojecten. De opstellingen zijn zoveel mogelijk replica’s van de echte onderzoeksopstellingen, want het Science Centre wil de realiteit laten zien. Zo kun je werken in een werkplaats die TU-onderzoekers en technische bedrijven ook gebruiken.

Je kunt de onderzoeksopstellingen en afstudeerprojecten bekijken, maar we dagen je ook uit om zelf aan de slag te gaan. Test hoe je de nieuwste technieken kunt inzetten of doe mee met een inloopworkshop waar je onder leiding van TU Delft studenten mee kunt denken over onderzoek. We wisselen de projecten en opstellingen regelmatig en dat maakt het leuk om nog eens terug te komen.

Een bezoek aan het Science Centre moet een uitdaging zijn. We maken minimaal gebruik van informatiebordjes, maar stimuleren bezoekers om zelf te onderzoeken, kritische vragen te stellen en doorzettingsvermogen te tonen. Competenties die je nodig hebt om goed onderzoek te doen, zeker als je net even dat stapje verder wilt gaan en echt baanbrekend werk wilt verzetten. Zo voel je je als bezoeker een echte onderzoeker.

Wees een dagje onderzoeker of technicus. Ben je geïnteresseerd in techniek, durf je kritische vragen te stellen en laat je je niet afschepen als het even tegenzit, maar zet je gewoon door? Kom dan een dagje naar het Science Centre!